• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
  • kenapa kami berbaik semula?

    2010/07/20
    salam semua..hari ni aku ok ok je..siyes sebelum kita mula pada topik kita aku nak jugak cita kat korang semua..aku sebenarnya dlm 2-3 hari ni xbrapa ok ngn mama aku..yela kadang2 dgn mak sendiri pun kita tergadoh..selalunya sbb xsama pendapat or apa2 ja..aku boleh tergaduh ngn mama aku sbb benda kecik ja pon..mama aku suka sangat marah cucu2 dia yg mana merupakan anak sedara aku..aku xleh tengok la budak2 kecik kena marah depan aku..al maklumlah aku merupakan seorang insan yg sangat penyayang (ya Allah awat poyo sangat ni)..aku rasa kcian bila mama aku marah2 depa..tp aku tau reason dia marah budak2 tu sbb nak perbetui kesilapan yg dah mereka lakukan..hehe..so selama ni mama aku pon merajuk ngn aku gak..hehe..duadua ego..so bapak aku la menjadi posmen kalau aku dan mama ingin bercakap..lawak2..so nak dipendekkan cerita hari ni aku dah kawan balik ngn mama aku..nak tau mcm mana x??siyes lawak..hehe..dlm pukul 2 mcm tu perut aku dah nyanyi lagu keroncong dah..lps tu, ada sorang anak sedara aku panggil aku soh aku makan. :) apa lagi seronok lah!!hehe..aku pon turun cepat2 dan pi bukak tudung periuk..ada lauk ayam masak kicap..wah sedap nya!! pastu aku nampak ada seekoq lalat baik punya dok ada dlm tu. maksudnya, lalat tu mmg dok ada dlm tu sbb aku bukak2 tudung periuk terus aku nampak lalat tu..haissssh..then, aku goyang2kan periuk tu lalat tu xnk kuar gak..oh!korang nak tau x nape dia xnak kuar??sbb lalat tu baik punya dok bertelur kat atas salah seketul ayam tu..lps lalat tu dah terbang aku amek periuk tu dan belek2 mmg sah! ada banyak doh telur lalat!!!geli geli geli~~~aku pon panggil la anak2 sedara aku nk tunjuk2 kat diorang..diorang lagi la seuper duper geli..then, ada sorang anak menakan aku, naik atas pi gtau mama aku yg dok smbhyang kot..mama aku pun turun lps tu..dan tanpa disedari aku dan mama dah berkawan balik..kami dua org terlupa yg kami bergaduh..so mama pun buang la ayam tu dan xtau la nak makan lagi x ayam2 lain yg ada dlm periuk tu..so kat sini aku nak cakap terima kasih pada lalat tu..hehehe..walaupun aku geli2 tengok telur dia tp sbb dia dah bertelur dpt gk aku berbaik2 dgn mama aku..hehe..tapi sebenarnya aku tau, Allah yg merancang segala-galanya. so ni intro pun mcm dah panjang kan?malas plak nk cita topik sebenarnya iaitu pasal wanita selepas mendirikan rumah tangga..ni topik menarik and aku sudah pun interview seorang isteri yg dah ada 3 orang anak..dia menceritakan nasibnya sebagai seorang isteri..so nantikan enrty lain ya pada bila2 masa mungkin..ok semua.bye2..


    ps~siyes lupa nk upload gmbar telur lalat tu..dah buang~ :)

    I realised

    2010/07/18
    salam everyone.I am in a good mood today.
    I ate GCB at 5pm just now and it's already GONE :)
    very delicious people.you should try it.no regret.
    then, I realised that I owe aina a tag.
    long long ago.so after feeling full,
    I'm willing to complete my tag.



    here is the award :)


    so, next question please?


    Write 5 interesting fact about the person who gave you the award
    aina zahidah?

    1. She is like my second mother because she understands me a lot. She is a good listener
    and we share secrets together. She will convince me when I have problems.

    2. She will try to say HI to me even if I'm not in a good mood. Honestly,sometimes I have a
    feeling to just ignore her when I have no mood but I can't..Looking at her innocent face
    just destroy everything ;)

    3. She likes to tell story about her life! (love story,friends,family,food, etc)

    4. She loves playing games and drinking ice water especially ice barley.

    5. She is a caring, kind, loving, funny, sporting and adorable friend. I love you :)



    Jot down 10 interesting fact about yourself and your hobby


    1. My face is a bit scary because I don't like to smile but it doesn't mean that I'm bad.

    2. I am so so so so sensitive. Sometimes small small stories or incident can make me feel
    uneasy. (this is not good at all)

    3. If I don't like some people especially their annoying attitudes, I will directly show them (by giving hint) and I believe that can notice it. As for
    me this is one way for such people to change their attitude, if not, they will no nothing.

    4. I can easily put on weight because I love eating. Pity to those my 2 roomates
    (dayah naim n asma) because I will persuade them to eat too :) and I found out that both
    of them are the same.They like to eat also but luckily they are slim.

    5. Besides eating, I love watching movies too especially English and Koreans movies but I am more addicted to Korean. I will not even sleep just to finish up all the episodes.

    6. I just love to cry. When I have problems it is a must for me to cry. Crying can make me feel
    relief. I hate people with the perception that people who cry are weak.This is so not true :P

    7. My mood is everything and important to me because it controls my life. Good mood great
    life, bad mood bored life.

    8. I just love to talk, talk and talk.Some people who are not close to me may think that I am
    a bit shy even to talk, but, hey, you are wrong! I can't stop talking when you got to know
    me. I love giving advices too for some people who need it especially to close friends.

    9. I love to sleep a lot.You know what people.It is a great feeling that I can't describe when
    I can sleep.Auchhhh I just love sleeping.

    10. Other hobbies: love reading, love babies, love flowers, love polka dots, love shopping,
    love gossiping, love cool guys, love new languages (Portuguese & Spanish), love you and
    you and you :)

    That's it.The end~


    pabila air mata jatuh ke bumi

    2010/07/17
    salam semua
    semalam mud saya down
    xtau nape saya sangat2 sedih
    rasa nk nanges je
    mmg nanges pon
    selalunya saya kena nanges kat org
    kalau kt ipda yg slalu jd mangsa
    kak lang.intan
    tp smlm diorang jauh ngn saya
    saya ni bukan yg jenis nanges2 kt parents
    saya sorok lg adalah
    jadi sebagai solutionnya
    saya sms asma
    lega sikit la
    lps dia bgi nasihat segala
    lps tu sedeh balik
    saya pun nanges kat anak sedara saya
    umur dia baru 7 thn
    kcian dia sbb dia pun nmpk mcm nak nanges je
    yela selama ni saya slalu je happy2 ngn dia
    sekali sbb xleh thn
    terpaksa jadikan dia tempat ngadu

    so utk nk menstabilkan emosi saya
    saya bangun awal dan pergi queensbay mall
    seorang diri
    kadang2 bila emosi terganggu kita selesa jalan sorang2
    so saya jalan2
    makan2
    dan beli la jugak barang2
    bila balik rasa penat
    saya lepak BORDERS
    saya baca banyak buku
    dari health sampai sports
    saya terjumpa buku yg bertajuk
    cristiano ronaldo
    kalau murah mmg nak beli
    tp mahal la rm68
    so saya lepak 2 jam kat situ
    sbb nak baca bagi habes buku tu
    baca yg interesting part je
    yg bosan2 skip la
    oh skrg dah banyak saya tau pasal dia lagi
    dia mmg baik mcm yg dulu saya kata
    lps kejadian Tsunami kt Aceh
    CR melawat bandar Aceh 6 bulan lps kejadian tsunami
    dia berjumpa dgn seorang budak
    xsilap nama budak misteri tu martunis
    martunis pernah jumpa CR sebelum tsunami
    so lps kejadian tsunami berlaku martunis seronok sbb CR melawat Aceh
    dan CR jumpa martunis dan dia ingat lagi senyuman martunis
    "I've seen him before, the smile.. "
    senyuman martunis yg menyebabkan CR kenal dia lagi
    CR peluk dan cium dia, bagi baju portugal free dan sign autograph
    CR cakap dia xleh bayangkan
    mcm mana
    keadaan martunis bertarung nyawa
    sbb dia dijumpai 9 hari selepas kejadian tsunami
    CR cakap, belum tentu juga
    org yg lebih dewasa drpd kita boleh hidup dlm keadaan mcm tu
    "I'm speeceless"
    martunis mmg hebat
    sebenarnya itu semua adalah kuasa ALLAH
    ajaib kan kuasa ALLAH?
    ya mmg
    CR juga terpegun melihat masjid salah satu bangunan
    yg hanya selamat di situ
    yg lain hancur
    tp CR tak berfikir secara kritis
    kenapa hanya masjid?
    kalau dia berfikir dgn kritis
    mungkin dia akan menjadi saudara kita
    kesedihan terubat sedikit

    tengok2 dah melalut baik punya
    ok lah
    nk gtau yg tu ja
    semua doa bg saya xsedeh2 k?

    bye2
    :)

    bila sedih bahasa agak sopan sbb tu guna 'saya'

    kebahagiaan dalam perpisahan

    2010/07/14


    salam semua.mesti kenal kan mamat atas ni la juara af8..nama dia shahir.
    aku xtau gk napa aku slalu minat laki2 yg ada aura2
    islamic mcm shahir,dulu mawi (skrg xdah), remy ishak (dlm cita nur kasih)
    dan ada la dua tiga org lagi yg namanya perlu dirahsiakan..hehe


    so,sbb xde kerja dan serabut pikir pasal borang,dua orang anak menakan aku
    iaitu sarah ngn aisyah asyik tergila2 lagu ni siap hafal okeh.
    aku xkuasa la nak hafal,sekadar dengar boleh la.
    sedap la jugak suara dia.lgpon aku mmg minat dia dari minggu pertama lagi..
    so aku saja la nk letak lirik lagu dia kat sini..
    supaya senang la anak menakan aku nak nyanyi..
    sbb ada lirik depan mata depa :)
    aku mmg makcik yg baik :))))

    hahaha





    LIRIK LAGU KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN – SHAHIR AF8

    Tak perlu ucapkan sepatah kata
    Kerana lantang terbaca dari muka
    Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
    Mungkin magisnya sudah hilang

    Tak perlulah kita mencuba lagi
    Betulkan kesilapan perhubungan ini
    Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
    Manakah agaknya cinta kasih?

    Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
    Bunga yang layu pada musim luruh
    Yang dulunya mekar disinar suria
    Bila sudah kering pasti akan gugur
    Seperti cinta kita yang jelas ternyata
    Semakin lama semakin rekah
    Menimbulkan tanya apa mungkin kita
    Temu kebahagiaan dalam perpisahan

    Tiap titis airmata kau tangiskan
    Ku dah cukup menampung selautan
    Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
    Kerana cuba menafi realiti

    Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
    Bunga yang layu pada musim luruh
    Yang dulunya mekar disinar suria
    Bila sudah kering pasti akan gugur
    Seperti cinta kita yang jelas ternyata
    Semakin lama semakin rekah
    Menimbulkan tanya apa mungkin kita
    Temu kebahagiaan dalam perpisahan





    tujuan video ni sbb senang jugak budak2 ni nk nyanyi
    siap ada lirik lagu display taw :P


    video

    viva espana~

    2010/07/12
    salam semua.hari ni aku ok je.aku happy ok sbb apa?sbb 1st time group yg aku sokong menang!!
    yes,aku memang sokong SPAIN!!viva espana..hahaha..aku semangat tengok game tu sbb bapak aku soh temankan dia..hehe..mmg cuak la tengok sbb oranje main kasar tau..diorang xreti sepak bola tp pro sepak manusia je..yg jadi mangsa ialah semua penyumbat2 gol hebat seperti villa, iniesta, xavi,ramos dan ramai lagi..game ni sangat la fun sbb referee botak yg sempoi..dia sungguh pemurah dlm menghulurkan kad kuning tau..hampir semua player dpt kad kuning kecuali duadua gol keeper.hebat kan referee?aku suka gk referee walaupun bapak aku cakap referee berpihak kpd oranje..ada aku kisah?xpon sbb itulah balasan org bermain cara kasar..SPAIN mmg layak memenangi piala fifa wc ni sbb diorang mmg hebatlah..so semasa permainan dijalankan, aku mula meminati beberapa pemain espana yg begitu cool..nk bgtau aku mmg xminat david villa walaupun dia dah jaringkan 5 gol di wc ni..aku xkesah pon org nk suka dia..suka la suka la..aku xsuka dia pon sbb muka dia garang mcm org jahat.hahaha..


    ni antara player yg aku rasa hebat mlm tu lah dan mereka layak memegang trofi tu:

    IKER CASILLAS



    Beliau telah menyelamatkan 2 kali hantaran gol oleh robben si botak berbaju oranje.tp sbb casillas adalah gol keeper no 1 dunia beliau amatlah cekap nak tampan dan tepis bola dgn begitu cool okeh..cuma guna kaki utk menghalang bola drpd masuk gol..aku mmg cuak time tu..and casillas adalah hero dan captain Spain yg baik..he's awesome.he's the man~
    lepas menang casillas asyik menangis je sbb hati beliau sungguh lembut dan mungkin beliau terharu atas kemenangan beliau..beliau juga mungkin berasa syukur yg teramat sangat kerana telah menghalang gol robben si botak dgn baik sekali..casillas mmg hensem dan cool sekali gus layak memasuki carta player kegemaran aku..erm nak gtau jugak casillas adalah player club real madrid jugak sama mcm CR dan KAKA..sbb tu club real madrid super duper power..sbb ada pemain no 1 dunia iaitu CR dan gol keeper no 1 dunia iaitu CASILLAS.hehe.


    XAVI



    Pemain Barcelona ini amatlah cekap dalam hal2 passing the ball ok..jika bola dpt di tgn beliau, eh silap jika bola dpt ja di kaki beliau,dia akan melakukan hantaran yg cekap kpd pemain2 lain atau erti kata lain dia akan cuba memberi bola kepada david villa..tp hari final tu villa seperti ada masalah dan asyik2 nak terjatuh ja..nseb baik aku mmg xsuka villa..ok2 berbalik pada Xavi, beliau adalah manusia yg telah menyepakkan corner kick di mana puyol telah menggunakan tandukan raksasanya utk menyebabkan mereka mara ke peringkat akhir apabila spain menentang germany..hasil hebat tandukan raksasa puyol di mana rambutnya melayang bak iklan shampoo itu menyebabkan puyol masih confius utk berhenti drpd wc atau melanjutkan lagi permainannya.hahaha..tp ni semua hasil hantaran perfect oleh Xavi..hari final xavi bermain dgn hebat sekali dan cuba memberi semangat kpd rakan2nya yg lain..good job Xavi..keep up the good effort~


    FERNANDO TORRES


    Beliau torres.nampak begitu muda kan?namun,beliau sudah kawen dan sudah mempunyai seorang cahaya mata..sangat comel mcm dia la..torres dikatakan tidak layak bermain pada waktu 1st half kerana dia mengalami masalah hamstring yg sangat teruk..jadi coach pasukan spain yg sungguh cool iaitu Vicente del Bosque telah meletakkan torres utk bermain pada extra time pada game final spain menentang dutch..kewujudan torres dlm waktu extra time itu telah memberi impak positive kpd pasukan spain lantas menobatkan kemenangan mereka terhadap pasukan lawan mereka..kesakitan hamstring torres dpt juga disaksikan apabila Iniesta telah menjaringkan satu gol kemenangan kpd spain..kita dpt melihat torres mengalami kesakitan dan beliau terbaring atas padang, mungkin sedang menahan kesakitan.Namun, usaha yg dilakukan beliau amatlah disanjung tinggi kerana beliau telah melakukan yg terbaik dlm setiap perlawanan mereka.Torres pula merupakan pemain club liverpool yg terhandal kerana dalam usia yg muda beliau telah menjaringkan 24 gol pada peringkat dunia..


    FABREGAS


    Fabregas adalah antara pemain ke2 termuda pasukan spain.Beliau tidak mempunyai pengalaman yg begitu banyak lagi tetapi selepas kemasukan beliau dlm 2nd half perlawanan telah banyak membantu team spain..dia juga telah mencuba sebanyak 2 kali utk menjaringkan gol pada perlawanan final namun sbb tidak mempunyai pengalaman yg banyak lagi beliau telah menyepak bola yg rendah di mana gol keeper Netherlands mudah utk menepis bola beliau.. namun itu satu cubaan yg menarik oleh beliau dan kehebatan beliau telah menyebabkan coach arsenal telah membeli fabregas ke dlm club mereka..mungkin juga pada wc 4 tahun akan dtg lagi fabregas bakal menjadi seperti villa.ataupun cristiano ronaldo?itu aku xtau lah..kena tengok usaha yg dilakukan dia banyak mana la..so apa2 pun Fabregas telah melakukan yg terbaik dan dpt mengekalkan ball possession team mereka..

    XABI ALONSO


    Bagi aku dia pemain yg hebat sekali..dia juga merupakan player bagi club real madrid..selalunya dia passing bola kpd rakan2 nya dengan hebat sekali..semasa perlawanan spain menentang germany, dia cuba melakukan 2 sepakan namun tidak berjaya kerana dia tersalah aim kot..apa2 pun pemain ni bagi aku boleh pergi lebih jauh la..apa yg aku kcian masa game final de jong the dutch telah menyepak atau yg lebih sesuai menendang dada dia okeh!!!gedebuk bunyi..saket korang..aku yg nengok mcm boleh rasa kesakitan yg dia rasa.sampai bapak aku ckp bodoh la org yg tendang tu boleh mati tau x?mmg pon sbb betul2 kat dada okeh..dada ada apa??jantung dan segala2 yg penting ada kat dada..tp itu tidak mematahkan semangat alonso utk bermain, namun dia ditukar selepas waktu ke2..mungkin juga sbb effect sepakan kat dada tu membuatkan dia lemah dan coach terpaksa menukar dia dan menggantikan dgn player lain..walau bagaimanapun pemain real madrid ini telah menjaringkan 9 international goals.hebat jugak kan??haha.


    SERGIO RAMOS


    Sewaktu spain menentang dutch, ramos, telah mempunyai 3 chance yg bagus utk menjaringkan gol namun usaha beliau tidak berjaya..pada awak minit ke brapa ntah tandukan beliau oleh corner kick xavi berjaya ditahan oleh gol keeper dutch..ramos kelihatan begitu frust namun beliau mencuba utk menanduk pada 2nd half kalau xsilap namun tandukan beliau tidak sekuat puyol, sebaliknya bola melantun ke atas dan semua nmpak kecewa pada waktu itu..namun pemain real madrid ini telah melakukan yg terbaik dan aku suka jugak cara dia passing bola..dan dia sungguh comel bila senyum ok..aku suka juga laki yg berambut panjang mcm dia..hehe2..tp dia mmg hebat cuma mungkin rambut kena kasi kerinting mcm puyol barulah boleh mendapatkan tandukan raksasa?hahaha..itu aku xtau..mungkin jugak!hehe


    sergio Busquests


    Beliau merupakan pemain club Barcelona dan beliau antara pemain yg hebat dan termuda sekali dlm pasukan spain.walaupun beliau ada melakukan kesilapan di game final tetapi beliau amatlah cekap dlm menghalang pemain2 lawan utk mendaptkan bola.beliau juga berkata di sebuah akhbar, "We need to stop Sneijder"..hasilnya mereka berjaya.sbb apa?sbb masa final game tu aku xnmpak sangat Sneijder dpt bola dgn bnyak mcm mana time dutch lawan Uruguay..so defender2 spain sangat hebatlah..bola kelihatan lebih memihak kpd robben si botak namun casillas berjaya menghalangnya..si botak sneijder mungkin boleh membalas dendam kpd spain 4 tahun akan dtg?haha..mungkin juga sneijder harus berambut panjang seperti puyol?dan dpt melakukan tandukan raksasa?oh aku xdpt nk jawab soalan tu..hahaha..


    so sampai di sini saja entry aku tentang bola mungkin?haha..xsure lagi..
    apa2 pun bye fifa bye bola bye south africa

    ps~ini cuma pandangan aku setelah melakukan sedikit research.haha :)

    perasaan

    2010/07/11
    salam semua.di sini aku nk gtau apa perasaan aku skrg ni.


    1.S.T.R.E.S.S.1
    (brg2 banyak lg xbeli, BANYAK!)






    2.T.E.N.S.I.O.N.2
    (borang2 yg belambak)
    (nk isi ada yg xtau)
    (belum isi pun ada)
    (mcm2 link plak tu)
    (housing form dot dot dot asyik lari3)
    (kotak kecik)
    (nak tick susah)
    haihhh :(






    3.T.I.R.E.D.3
    (ntah tiba2 rasa malas,mcm xmau buat apa ja)
    (biaqlah *versi menyampah*)





    itu saja kot
    mood: ok
    muka: xketat la
    :)


    get to know myself better

    2010/07/08

    Your view on yourself:

    You are intelligent, honest and sweet. You are friendly to everybody and don't like conflict. Because you're so cheerful and fun people are naturally attracted to you and like to talk to you.

    The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

    You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.

    Your readiness to commit to a relationship:

    You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship.

    The seriousness of your love:

    Your have very sensible tactics when approaching the opposite sex. In many ways people find your straightforwardness attractive, so you will find yourself with plenty of dates.

    Your views on education

    Education is less important than the real world out there, away from the classroom. Deep inside you want to start working, earning money and living on your own.

    The right job for you:

    You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

    How do you view success:

    You are afraid of failure and scared to have a go at the career you would like to have in case you don't succeed. Don't give up when you haven't yet even started! Be courageous.

    What are you most afraid of:

    You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.

    Who is your true self:

    You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.

    p/s~Totally agree with the result.This is who I am..I guess so =)

    tag lagi oleh....

    salam semua
    aku kena tag lagi
    jutaan terima kasih kpd saudari2 yg xberapa comel
    aina zahidah dan nurul syuhada
    kerana menyebabkan diri aku sedikit rajin
    tanpa disedari terjawab sudah soalan nombor 1
    maka diriku yg malas terasa sangat seronok
    YEAYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!
    maka dengan ini aku yg tersangat rajin nak lompat ke soalan last sekali
    wah lama pulak xlompat (bangun dari katil sambil melompat2)

    so berbalik pada soalan last yg berbunyi
    State 7 things about yourself


    SUKA MARAH
    okeh korang2 semua,utk mengexplainkan tentang perkara di atas,
    dokter telah mengesahkan bahawa hormon aku xstabil
    sbb tu la aku suka,senang,cepat dan obses nak marah
    kadang2 benda kecik besar zarah pun aku cepat terasa dan nak marah
    sekaligus muka aku yg cantik dan comel ini akan bertukar masam
    oh rakan2,jgn ingat aku suka berbuat demikian ya
    benda ini yg paling aku benci tentang diri aku
    akan cuba sebaik mungkin utk xmarah2 lagi

    ps- nti kalau nmpak muka aku masam,jgn lupa hulur2 la sweets
    baru manis balik muka aku :)


    SUKA MENDENGAR
    ini khas kpd rakan2 yg ada masalah
    aku mmg suka mendengar masalah org
    dan akan cuba sedaya upaya aku utk menasihatkan korang
    utk melupakan masalah korang
    bak kata org puteh,don't judge a person by it's face
    hehehe
    walaupun muka aku masam aku suka ja tolong org

    ps- senarai nama2 yg telah menggunakan khidmat nasihat aku
    ayat,nisa,asma,aina,intan,kak lang,zahidah dan ramai lagi


    MAKANAN
    pernah xkorang discover cara korang makan
    aku pernah!
    aku makan jari xcomot smpai ke tapak tgn
    paling2 kna jari2 ja
    itu menunjukkan aku seorang yg kemas
    hahaha :P
    tak tak sebenarnya aku xsuka makan campuq2 lauk
    bg cth k mesti korang xphm kan??
    cthnya aku amek nasi,ayam gorang,telur asin dan sayur bayam
    aku mempunyai tabiat makan di mana aku xsuka campur
    nasi sket,ayam sket,telur asin sket,sayur bayam sket
    dan sumbat ke dlm mulut
    sebaliknya aku akan mkn nasi dgn ayam sahaja satu mulut
    (utk menikmati kelazatan ayam gorang itu)
    pastu kata la nak sayur bayam
    maka aku amek nasi dan sayur bayam dan suap ke mulut
    maka proses itu akan di ulang2
    nasi dgn ayam
    nasi dgn t.masin
    nasi dgn s.bayam
    sampai nasi habes

    ps-sapa yg mkn semua skali cmpuq2 lauk xdpt menikmati kelazatan sesebuah menu itu
    gigit2 rasa ayam,pastu ada rasa sayur plak,then rsa masin2 telur asin tu
    xbestttt..haha


    XSUKA LAGU
    okeh kawan2 semua
    aku mmg xsuka dengar lagu
    xtau la kenapa
    aku rasa aku org2 yg terpilih kot
    sbb aku mmg xsuka dengar lagu
    xdk lagu lg best
    ada lagu kerja xjadik
    dan xboleh fokus
    setakat ni lagu yg betul2 aku hafal 2-3 kot
    hahaha
    dan sah2 la aku xleh masuk rancangan
    JANGAN LUPA LIRIK!!
    sbb mmg xpernah hafal pon
    aku xrsa rugi xhafal lagu
    xrsa aku pompuan kolot xhafal lagu
    xrsa low atau down sbb aku xhafal lagu
    sebaliknya aku rsa bertuah sbb xsuka dengar lagu2
    sbbnya,aku pernah terbaca
    bahawa dgn mendengar lagu or hafal2 ni
    ...................................................
    (sambung sendiri ya)
    takot ada yg terasa hati
    tepuk dada tnya IMAN!


    XSUKA AIR
    dalam erti kata lain
    aku takot air
    SANGAT OKEH
    sapa2 yg ingat masa water confident kat tasik
    sapa2 yg dengar aku jerit mcm org asli?
    boleh la angkat kaki ya
    *exercise sket*
    sbb mak aku dari aku kecik mmg melarang aku mandi laut ni
    so lama2 aku jadi fobia
    xberenang xmati
    xmandi aku mati
    naseb baik la aku xfobia mandi dlm bilik air
    hahaha


    AWAL
    bukan suka awal ashaari okeh
    waktu umur aku 15 tahun aku dah bergelar makcik
    tp anak2 sedara aku panggil aku aunty awin cute mute
    time tu aku mmg obses budak kecik gila2
    masa tu PMR kan?
    baca sejarah pastu baby nanges sket ja aku yg lari lebeh
    kalah mak baby
    hahaha
    sbb 1st time nengok baby kecik2 ni
    yela aku kan anak bongsu
    xpernah tengok baby yg real2 depan mata
    mcm mana nk salin pampers/lampin
    bg pakai baju
    so sedikit excited time tu
    haha
    skrg ni aku dah ada 7 anak sedara
    and seorang kak ipar aku tengah mengandung
    bakal jadi 8 ya xlama lagi
    ALHAMDULILLAH


    BENDA YG AKU XSUKA
    org yg suka bercakap bohong
    org yg suka membuli2 kawan
    org yg tikam kawan dari belakang,depan, kiri dan kanan
    org yg gedik ngn laki
    org yg malu melakukan benda2 baik
    org yg suka mendapat pujian
    org yg cpt marah(baran) *berkata2 pada diri sendiri*
    org yg kedekut gila bab *seposen pon berkira*
    org yg nmpak islamic dan baik tp perangai sebenar jahat
    *don't judge a person by wearing tudung or not*
    dan banyak lagi la
    smpai esok xhabes


    so habes la 7 fakta menarik tentang diri aku yg bernama
    SHARIFAH NAZWIN BT SYED AHAMED BASHEER

    sekian terima kasih~