• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
  • kisah dua insan ini..

    2010/07/03
    salam semua kawan2..hari ni muka ketat ada mood balik..so entry kali ni aku nk cita pasai bola..

    tak best lah kalau xcakap topik pasai bola sbb musim ni kan musim bola..FIFA WORLD CUP 2010

    tuh di SOUTH AFRICA...aikkkk!!di sini aku ingin memberitahu semua bahawa aku xpernah suka

    bola ataupun nk tengok2 bola apatah lagi la nak menjeling-jeling tengok game bola..yg aku ingat last

    aku tengok world cup masa aku darjah 6 itupun sbb dipaksa oleh abg sulong aku..dia boring tengok

    bola sorang2 so aku yg mcm xtau apa ni pun ikut lah dia..dan pada waktu itu aku suka BRAZIL la

    walaupon xtau apa2 pasai game tu dan dah sejuta kali diterangkan oleh abg aku..hehehehe..persoalannya

    di sini..sejak bila aku mula minat bola??ha ni nak bgtau kwan2 semua..minat bola aku bermula pada tahun ini

    tu pon dah termiss bnyak game..apabila aku ternampak status aina zahidah di fb yg mengatakan bahawa

    por vs prk dpt 7-0..aku yg xsuka bola ni sedikit terkejut dgn statement aina dan berazam ingin melihat

    kembali highlights score game tersebut di astro..so bila aku free aku terjumpa gak game tuh dan aku

    betul2 kagum dgn kumpulan portugal tambah2 ada CRISTIANO RONALDO yg hot tuh..dulu aku kenal CR tu

    mcm biasa2 ja tp bila beliau score gol ke6 utk pasukan portugal apabila menentang PRK aku begitu kagum dgn cara cool pemain no 1

    dunia tuh..sbb CR sepak bola tu cool je dan dia tersenyum puas masa tuh..kalau korang semua tengok pon

    mesti terpikat punya la..so sejak hari tu aku dah mula minat and sokong team portugal sbb ada CR and player2

    dia yg lain pun hebat2 blaka..setelah itu minat aku pada bola sedikit berputik la..chewahhh!!hahaha..dan

    bila boring2 aku melakukan sedikit research mengenai CR dan sesungguhnya aku mengerti yg bukan senang

    nak berada di tempat dia..ramai yg cakap CR bajet hensem tp xreti main, tapi maaflah korang salah.. dgn gol yg

    banyak telah disumbatkan oleh beliau dari kelab MU dan kemudian beralih ke REAL MADRID..beliau telah

    melakukan usaha yg gigih dan layak mendapat pengiktirafan pemain bola sepak no 1 dunia..


    hay you! :)


    mata i power boleh aim jaring tuh..senang ja bola masuk gol.. :P



    selain daripad CR

    aku minat gak sorang pemain BRAZIL ni..nama dia KAKA..nama penuh dia RICARDO IZECSON..nama KAKA

    menjadi pilihan beliau kerana adiknya yg kecil tidak tahu menyebut ricardo lantas menyebutnya CACA yg

    seterusnya menjadi KAKA..kenapa plak aku mcm terminat KAKA..aku minat ni bukan di tahap kronik ye atau

    terlalu taksub..bukan ya..aku minat KAKA ni kerana sifat dia yg begitu baik..mesti korang pelik kan?? mcm

    mana aku tau KAKA baik?aku yg rajin dan bosan ni telah mengadakan research ke2 ke atas KAKA setelah

    melakukan research pertama terhadap CR..kenapa KAKA baik?dia baik kerana aku terjumpa video beliau

    apabila diinterview oleh wartawan..KAKA mengeluarkan kenyataan seumpama begini..mungkin ada sedikit

    unsur tokok tambah ya oleh aku namun ianya bermaksud sama ja..

    " I don't drink..I only drink plain water and juice..."

    pabila aku mendengar ayat tersebut dikeluarkan oleh KAKA, aku tersangat2 kagum dgn beliau..wlaupon beliau

    bukan ISLAM, namun beliau telah membuat pengakuan jujur dan aku pasti beliau berkata2 benar..KAKA


    sangat2 baik okeh..kenapa aku cakap dia baik?sbb seorang mubaligh christian yg sangat mendalami ilmu2

    agamanya berkata sebegitu..sedangkan segelintir umat islam di malaysia begitu bangga menunggang minuman

    haram itu..adilkah jika aku mengagumi KAKA?? bukan la sampai tahap fanatik gitu..aku juga turut berasa

    terharu setelah KAKA mengeluarkan statement itu kerana aku juga mempunyai RAMAI kawan2 perempuan

    yg dulu sama sekolah rendah tp berperangai mcm setan..berpeluk2 dgn jantan,merokok,mabuk, clubbing,

    seksi dan mcm2 lagi..aku terasa begitu sayang sekali kerana KAKA yg baik seharusnya menganuti agama

    ISLAM..aku cuma berdoa agar Allah membuka pintu hatinya utk memeluk agama suci kita iaitu agama ISLAM.


    statement ke2 KAKA yg membuat aku kagum ialah

    " I don't look for money..money is not the first priority for me..for those who chooses money in their life, they

    can't go further..."

    sangat baik kan??dia tidak mementingkan duit tetapi dia lebih mengutamakan agamanya, keluarganya dan

    yg lebih penting minat yg mendalam beliau pada BOLA..aku terkagum melihat kebaikan beliau.. :)


    i dengar lagu ni :P



    senyuman KAKA.. :)))




    KAKA juga merupakan pemain bola sepak terhandal tapi belum lagi pada peringkat dunia..beliau dulu berada

    di bawah kelab AC MILAN dan kemudiannya bertukar ke REAL MADRID apabila bakat beliau dalam bola sepak

    sudah menarik perhatian coach kelab tersebut..di sana KAKA digandingkan dengan CR dan mereka menjadi

    sahabat baik..walaupun mereka menjadi lawan di pusingan piala dunia tetapi itu tidak memutuskan semangat

    setiakawan mereka..pada satu temuramah KAKA berkata..

    "Cris..had told me many things about his life, career and even love story to me.. and we share secrets

    together..we are friends..

    mereka berdua sangat rapat dan selalunya menyumbangkan gol pada kelab mereka iaitu REAL MADRID..


    terharu tengok ni..best friends!



    :)


    demi piala dunia mereka terpaksa berlawan!


    sblum perlawanan real madrid =)


    melakukan senaman bersama2



    meraih kejayaan bersama2 :)


    sama baik sama hebat
    bg aku tiada VS pada mereka berdua ^^



    mereka baru saja memasuki kelab ini pada tahun 2009 dan akan melakukan yg terbaik...saya begitu seronok

    sekali kerana kedua2 player kegemaran saya menjadi sahabat baik..saya begitu seronok..walaupun kedua2 yg

    saya sokong CR(portugal) dan KAKA(brazil) kalah di fifa world cup 2010 saya tidak kisah..kerana ini akan

    menyebabkan mereka berusaha dengan lebih keras lagi pada 4 tahun yg akan datang..walaupun ramai org

    mengutuk CR dan KAKA saya langsung tidak kesah kerana mereka tetap akan menjadi pemain pilihan dunia

    saya..sbb apa?

    CR~handsome
    ~skill yg menarik
    ~suka budak2
    ~seorang yg lawak
    ~sporting
    ~baik
    ~cool


    KAKA~handsome
    ~baik~
    ~suka budak2
    ~jujur
    ~muka innocent
    ~comel
    ~terer


    jadi conclusionnya dua dua mereka ini adalah bintang bola sepak

    CRISTIANO RONALDO

    KAKA

    :)




    mereka sangat cool
    video

    smoga terhibur :)

    2 comments:

    1. FiLKEeDa'S BeBeLan.. said...:

      aahhh..kak lang suke entry wiwin yg ni.sgt jujur. i like.tambah2 part kaka.that was soooo true. =))

    1. ~muka ketat~ said...:

      thanksssss kak lang syg.ya btol kaka sangat baik orgnya..lps buat research wiwin layak meminati beliau.. :)

    Post a Comment